Zo stel ook jij gemakkelijk de beste avondkleding samen!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on November 27 2020

Zoveel dresscodes, zoveel etiquette waar jij je aan moet houden. Wat trek je aan als er bijvoorbeeld ‘avondkleding’ of ‘gala’ op de uitnodiging vermeld staat? Heb je werkelijk geen idee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We geven je graag wat tips hoe je eenvoudig de beste avondkleding outfit samenstelt!

Ieder feestje is weer anders

Bij de ene gelegenheid gelden er strikte kledingvoorschriften terwijl bij het andere feest juist wordt verwacht dat je in casual kleding komt. Om aan te geven hoe je gekleed moet gaan, staat er vaak een dresscode vermeld op de uitnodiging. Deze dresscode geeft met welke etiquette jij rekening moet houden. Staat er ‘avondkleding’? Dan is het eigenlijk de bedoeling dat de dames in galajurk komen en de mannen in pak. Maar wat houdt dat concreet in? Hoe stel je eenvoudig de beste avondkleding outfit samen?

Chique en formele dresscode

Van een gezellig verjaardagsfeest tot aan een speciale uitreiking: welke outfit jij aantrekt is afhankelijk van de gelegenheid. Daarom is het erg fijn als er duidelijk een dresscode vermeld staat. Als dit zo is, dan weet je gelijk welke kleding hier bij past. Zo is ‘avondkleding’ een relatief formele en chique dresscode. Over het algemeen wordt deze etiquette verwacht bij gala’s, exclusieve feesten en uitreikingen. Een smoking of op z’n minst een formeel pak bestaande uit een mooie pantalon met stijlvol overhemd is wat dat betreft een prima keuze voor jouw avondkleding outfit. 

Nu jij! 

Toch liever geen smoking? Geen probleem, er zijn nog andere opties! Je hoeft niet te investeren in een compleet 3-delige smoking om de beste avondkleding outfit samen te stellen. Bij de dresscode avondkleding is het voornamelijk belangrijk dat je gekleed gaat in een formeel kostuum of een strak pak. Met een net 3-delig pak, met niet te vergeten een mooi overhemd, kun je ook zeker voor de dag komen! 

Nog op zoek naar een mooi overhemd?

Heb je nou nog een nieuw overhemd nodig voor één van deze gelegenheden? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.