Wanneer zit een overhemd te klein?

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on December 30 2020

Tijdens de feestdagen worden de overhemden massaal uit de kast getrokken en gestreken. Deze overhemden moeten natuurlijk wel goed zitten, aangezien met kerst de buik wordt rond gegeten. Als je al een langere tijd geen overhemden hebt gedragen, kan het overhemd misschien wat klein uitvallen. Maar het is en blijft lastig: Wanneer is het overhemd te klein? Er zijn drie verschillende indicates waaraan je kunt zien dat je toch echt een nieuw overhemd moet aanschaffen. In deze blog leggen we deze drie verschillende onderdelen haarfijn aan jou uit!

De knellende boord

De knellende boord is het eerste teken dat het overhemd te klein is. De boord is de kraag om de hals heen. Wanneer deze boord te strak aanvoelt, moet je gegarandeerd een nieuw overhemd aanschaffen. Daarnaast is het niet lekker om tijdens deze feestdagen een overhemd aan te hebben die niet fijn om de hals valt. 

Te korte mouwen

Te korte mouwen zijn ook een overduidelijk teken dat het overhemd niet meer past. Wanneer je je handen naast je lichaam houdt, zouden de mouwen tegen je handen aan moeten vallen. Is dit niet het geval? Dan zijn de mouwen te kort voor je armen. 

Gevoel van opgetild worden

Wanneer je het gevoel hebt dat je opgetild wordt, is het overhemd te strak. Het overhemd is dan te klein in omvang, waardoor je het gevoel hebt alsof je wordt vastgehouden. Is dit het geval? Dan zal je ook een nieuw overhemd moeten aanschaffen.

Andere tekenen van een te klein overhemd

Naast de bovenstaande punten van een te klein overhemd, zijn er nog een aantal tekenen waar op gelet moet worden. Wanneer het shirt constant uit de broek kruipt, betekent dat dat het rugpand te klein is. Voor de volgende keer zal er dan een overhemd met een langer rugpand moeten worden aangeschaft. Heb je moeite met de armen over elkaar slaan? Dan is de borstomtrek te klein. Hierdoor knelt het overhemd en zal het op een gegeven moment uitscheuren.

Nieuw overhemd aanschaffen bij The Art Of Camouflage

Heb je na het lezen van deze blog een nieuw overhemd nodig? Voor echte klassieke overhemden voor de feestdagen hebben we een ruim assortiment. Houd je van een overhemd met een leuke print? Ook dan ben je juist bij The Art Of Camouflage aan het goede adres. Wij hebben een ruim assortiment voor de man die graag een statement wilt maken.