Op deze manier draag je de trui over je overhemd!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on October 09 2020

Als er een manier is om casual chique voor de dag te komen, is het wel met een trui in combinatie met een overhemd. Maar hoe combineer je dit nou op de juiste manier? Het lijkt heel makkelijk, maar je kan de plank ook volledig misslaan. In deze blog zetten we een aantal tips voor je op een rijtje! 

#1 Zorg voor de juiste trui

Dit hangt helemaal af van de stijl waarvoor je gaat. Voor een zakelijke look draag je het liefst een niet te diepe V-hals met een fijn breisel of een opengeritste kraag van een schipperstrui. Ga je voor een casual look, draag dan liever een ronde hals met eventueel grovere breisels. 

Een tip voor de mannen met iets voller gezicht of kortere nek: kies voor een trui met een V-hals. Dit maakt je nek optisch iets langer. Voor de mannen met een iets smaller gezicht is de O-hals weer perfect. Wil je toch liever een O-hals terwijl je een iets voller gezicht hebt? Geen probleem, zolang de hals niet te hooggesloten is kan dit gewoon. 

#2 Zorg voor de juiste kleurcombinaties 

Het leuke van deze combinatie is dat je kunt variëren met veel verschillende kleuren. Toch is dit ook een valkuil. Heftige kleurcombinaties kunnen heel verkeerd uitpakken. Zorg daarom dat je vooral gebruikt maakt van subtiele kleurverschillen. Combineer bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd met een donkerblauwe trui. Als je een rode blouse zoals op de foto aan hebt, kies dan voor een zwarte trui. Mocht je willen experimenteren met prints, zorg er dan in ieder geval voor dat niet allebei de items een print bevatten. En al helemaal niet twee verschillende prints. Als je er voor zorgt dat maximaal één item een print bevat, dan zit je goed. 

#3 Zorg voor een goede fit

Voor zowel het overhemd als de trui is het belangrijk dat ze de juiste maat moeten zijn. Het is natuurlijk zo dat je het overhemd onder je trui bijna niet zichtbaar is. Maar als deze te groot is valt het alsnog op. Naast dat het slordig kan overkomen, lijk je er ook breder mee. De perfecte overhemden voor de overhemd-trui combinatie zijn slim fit overhemden. Wil je hier nou meer over weten? Lees dan onze blog over slim fit overhemden en kom erachter hoe je hier van de juiste maat vindt. 

Overhemd ruit Overhemd wit

 

Overhemden van The Art of Camouflage

Ben je nou nog op zoek naar een nieuw overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.