Kan een overhemd in de droger?

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on December 25 2020

Een overhemd heeft op z'n tijd een goede wasbeurt nodig. Wil je dit kledingstuk goed wassen en drogen? Dan is het belangrijk om te weten wat wel kan en wat niet. Kan een overhemd in de droger? In deze blog geven we jou graag antwoord op deze vraag!

Een overhemd in de droger: ja of nee? 

Hier kunnen we kort maar krachtig over zijn: nee. Stop liever het overhemd niet in de droger. Het is beter om het overhemd in de buitenlucht (of binnenlicht) te laten drogen. Hang het aan een hanger. Strijk de manchetten, de knopen en de mouwen glad, zodat deze ook goed kunnen drogen. 

Waarom liever niet in de droger? 

Wanneer je een shirt in de droogmachine gooit, zal het kledingstuk veel sneller slijten. In de kraag kunnen bobbeltjes en luchtlaagjes komen. Daarnaast verliest de stof z'n stevigheid en worden de kleuren valer. Als je lang wilt genieten van het overhemd, stop 'm dan vooral niet in de droger.

Toch in de droger stoppen? 

Wil je jouw overhemd toch in de droger gooien? Het kan wel, maar het vraagt andere wasvoorschriften dan voor andere kledingstukken. Zorg dat je het juiste programma selecteert. Let als eerst op de temperatuur. Veel droogmachines staan standaard op 90 graden, maar voor een overhemd is dat echt te hoog. Stel de machine in op maximaal 40 tot 60 graden. Hiermee voorkom je dat het materiaal van de overhemden beschadigd raakt.

Hoe kan je dan het beste een overhemd drogen?

Wil je helemaal geen risico lopen? Dan kun je op deze manieren jouw overhemd droog krijgen. 


#1 Droogrek

Je kunt jouw overhemd het best drogen door hem op een droogrek te hangen aan een goede kledinghanger. Doe dit direct na  het wasprogramma, als het overhemd nog vochtig is. Je kunt de kreukels er dan makkelijk uitslaan. Strijk onder andere de knoplijst, manchetten en boord glad met je hand bij het ophangen. Vervolgens hang je het overhemd aan het droogrek. Je kunt deze vervolgens op een warme en goed geventileerde plek in huis zetten.


#2 Drogen in de buitenlucht

Wil je jouw overhemd sneller drogen? Dan kun je deze in buitenlucht ophangen in plaats van binnen aan een droogrek. Let wel op dat de overhemden niet direct in het zonlicht hangen. Dit kan leiden tot vervaging van de kleuren. Toch bang dat het overhemd in de zon komt te hangen? Hang de overhemden uit voorzorg binnenstebuiten op. 


#3 Gebruik een föhn

Heb je haast en geen tijd om je overhemd rustig te laten drogen? Dan kun je gebruik maken van een föhn om sneller te drogen. Ook in dit geval is het belangrijk om kreukels uit het hemd te 'slaan' en zoveel mogelijk al glad te strijken. Hang het overhemd op een goede kledinghanger en verdeel de warmte gelijkmatig over de stof.  

Overhemden van The Art of Camouflage

Nog op zoek naar een mooi overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.