Een overhemd opvouwen? Zo doe je dat!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on September 04 2020

Elke man heeft wel een overhemd in zijn kast hangen. Vaak hang je een overhemd op een kledinghanger, want dit zorgt voor minder kreukels. Soms kan dit niet omdat je te weinig ruimte hebt of op reis gaat. Dit betekent dat je het overhemd moet opvouwen, maar hoe doe je dit zonder kreukels en vouwen? Het is makkelijker dan je denkt!

Hoe kan je een overhemd opvouwen?

Is het eindelijk gelukt je overhemd kreukvrij te maken, komt de volgende uitdaging om de hoek kijken: hem opbergen in de kast. Er zijn een aantal stappen die je helpen bij het opvouwen van een overhemd. Als je deze stappen volgt, heb je in een handomdraai een nette stapel opgevouwen overhemden in de kast liggen:

Stap 1: Allereerst is het belangrijk dat je alle knopen sluit, ook de knopen op de mouwen en rondom de hals.

Stap 2: Leg daarna het overhemd met de knopen naar beneden op tafel en de mouwen gespreid. Eventuele kreuken kan je met je handen gladstrijken. 

Stap 3: Vervolgens vouw je de ene kant van het overhemd naar het midden en vouw de mouw van dezelfde zijde erbovenop. 

Stap 4: Doe hetzelfde nu ook bij de andere kant.

Stap 5: Vouw nu de onderkant van het overhemd een stukje omhoog, om zo een rechte onderkant te creëren. 

Stap 6: Hierna vouw je de onderkant van het overhemd tot het midden.

Stap 7: Tot slot vouw je het overige bovenste gedeelte over de rest heen.

En voila! Nu heb je een netjes opgevouwen overhemd. De eerste keer zal het misschien niet perfect zijn, maar oefening baart kunst. 

Overhemden van The Art of Camouflage 

Kom je er na het vouwen achter dat je eigenlijk toch wel toe bent aan nieuwe overhemden? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.