Een overhemd op een spijkerbroek: kan dat? Ja!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on September 18 2020

 

Een overhemd combineren met een spijkerbroek lijkt niet zo moeilijk, toch is het belangrijk om goed naar deze combinatie te kijken. Als je het goed doet leidt dit tot een leuke casual outfit. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je dit op de juiste manier kan combineren. 

#1 Let op de basisregels 

Er zijn een paar eenvoudige basisregels waar je rekening mee kan houden. Het is belangrijk dat je voor contrast zorgt. Is de bovenste helft van je outfit bijvoorbeeld wit of licht blauw, kies dan voor een donkere spijkerbroek. Let er daarnaast op dat je overhemd niet te dicht tegen je huidskleur aanleunt. Tot slot kan je het beste een outfit die bestaat uit dezelfde kleurtinten vermijden. 

#2 Meer formeel of (smart) casual?

Als je graag formeel voor de dag wil komen combineer dan een overhemd op een donkere spijkerbroek. Kies een broek zonder of met een lichte wassing. Voorkom een te strakke spijkerbroek met een wijd overhemd. Een lichter(e) spijkerbroek combineren met een overhemd zorgt meer voor een (smart) casual look. Hierbij is het wel belangrijk dat je let op de andere details zoals je schoenen, jas en eventueel sjaal. Verder kan je zelf experimenten met bijvoorbeeld het oprollen van de mouwen. 

#3 Een overhemd met patroon

Ook dit is geen probleem in combinatie met een spijkerbroek. Je kan met een mooie spijkerbroek in combinatie met een casual overhemd weinig verkeerd doen. Omdat een spijkerbroek basic is, passen hier veel verschillende patronen bij. 

#4 Zorg voor de juiste pasvorm

Dit is zeker belangrijk voor het overhemd maar ook voor de spijkerbroek. Het is altijd belangrijk dat je je maat weet voordat je het overhemd koopt. Een te wijd overhemd kan er snel slordig uit zien. Draag bij voorkeur een spijkerbroek die wat strakker zit, terwijl je daarin wel voldoende ruimte hebt om het hemd erin te dragen.