Een overhemd met print combineren? Dat doe je zo!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on July 24 2020

Een casual overhemd met een printje: dit item is de laatste jaren niet meer weg te denken uit een stijlvolle herengarderobe. Het overhemd met print is niet alleen trendy, het is ook het perfecte kledingstuk voor een casual vrijdagmiddagborrel, een gezellig etentje of een dagje uit. Toch snappen wij goed dat het combineren van zo’n item nog best lastig kan zijn. Daarom vertellen we jou in deze blog hoe jij jouw overhemd met stippen, strepen, bloemen of dieren het beste combineert! 

Keep it casual: draag een print met een jeans 

Een opvallend overhemd met een printje combineer je natuurlijk het makkelijkste met je oude vertrouwde jeans. Denim maakt je outfit in een klap stoer en casual. En iedere print is natuurlijk te combineren met een jeans. Of je nu een horizontale streep, verticale streep, stip, bloem, ster of ruitje draagt. Nog een voordeel van deze combinatie: deze outfit is prima geschikt voor werk. Netjes in overhemd, maar casual dankzij de jeans. Een witte sneaker eronder maakt het plaatje compleet! 

Print met print met print…. 

Deze zie je niet aankomen, maar het is toch echt waar: het kan enorm stijlvol zijn een overhemd met print te combineren met nog meer prints. Let wel op dat je kiest voor rustige, onopvallende print. Wanneer je namelijk kiest voor meerdere drukke prints, wordt je outfit erg onrustig. Wil je deze combi eens proberen? Begin dan bijvoorbeeld met een overhemd met stip gecombineerd met een gestreepte (korte) broek.

Laat kleuren vaker terugkomen

Kies voor het ultieme contrast in je outfit! Draag je een wit overhemd met rode print? Combineer het dan met een gave rode chino broek. Draag je een drukke print? Trek dan een rustig, effen jasje aan in een kleur die terug komt in de print. Laat de kleur van de print dus terugkomen in de rest van je kleding. Kies een mooie pantalon of chino om jouw overhemd met print mee te combineren. Of misschien wel je schoenen… 

Met deze tips lukt het je vast een overhemd met print te combineren. Wat is jouw favoriete manier? Bekijk hier al onder trendy overhemden met print en neem een kijkje bij onze art overhemden met print