Dé tips voor het dragen van een ondershirt!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on October 21 2020

Mannen dragen een ondershirt voor verschillende redenen. In deze blog vertellen we je alles over het dragen van een t-shirt onder je overhemd. 

Waarom is het handig om een ondershirt te dragen? 

Veel mannen dragen dagelijks een overhemd. De discussie blijft: wel of geen ondershirt dragen? Toch heeft het dragen van een ondershirt zeker zijn voordelen:

 • Het vangt niet alleen transpiratie op, maar ook deodorant. 
 • Het is hygiënischer en je overhemd blijft hierdoor langer fris. 
 • In tegenstelling tot een normaal t-shirt, zie je een goed ondershirt niet door je overhemd heen. 
 • Een ondershirt zorgt ervoor dat je overhemd langer meegaat. 

Waar moet je op letten bij een ondershirt?

Eén van de grote modemissers is een blouse waar het t-shirt onderuit komt, doorheen schijnt of zo strak zit dat er huidplooien ontstaan. Bij het dragen van een ondershirt is het belangrijk dat je met een aantal punten rekening houdt: 

  • De lengte: Zorg ervoor dat het de juiste lengte is. Als je een shirt onder een blouse draagt zul je deze in je broek moet stoppen. Een te lang shirt kan zorgen voor bobbels in je broek. 
  • De lengte van de mouw: Lange mouwen zijn eigenlijk alleen geschikt onder een blouse als het om speciale onderhemden gaat. Mouwloze shirt zijn eigenlijk niet aan te raden. Met een mouwloos shirt heeft het ondershirt namelijk helemaal geen zin. Het beste kun je kiezen voor een shirt met korte mouwen. 
  • De pasvorm: Het is belangrijk dat het shirt goed aansluit op je figuur. Een Slim Fit t-shirt is een hele goede optie.
  • De kleur: Ga voor een kleur die dicht bij je huidskleur ligt. Doordat de kleurovergang tussen jouw huid en het shirt minimaal is, zal je de randen van het shirt nauwelijks zien. Draag je een lichte kleur overhemd? Kies dan ook voor een ondershirt in een lichte kleur. Draag je een donker overhemd? Dan maakt het niet uit welke kleur ondershirt je aan hebt.
  • De hals: Je kunt kiezen uit een shirt met een v-hals of een ronde hals. Draag je jouw overhemd vaak met één of twee knoopjes open, ga dan voor een v-hals. Een ronde hals is prima als je het overhemd dicht draagt in combinatie met een stropdas.

 

Overhemd blauw Overhemd donkerblauw

The Art of Camouflage

Kom je er achter dat je eigenlijk toch wel toe bent aan een nieuw overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.