Boordmaat meten: zo bepaal je jouw ideale overhemdboord.

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on June 26 2020

Bij het kopen van een overhemd is de pasvorm enorm belangrijk. Ook de juiste boordmaat is erg belangrijk. Zeker wanneer je van plan bent een stropdas of strik te dragen, is het erg belangrijk dat jouw overhemd de juiste boordmaat heeft. Er is namelijk niet vervelender dan een te kleine of een te grote boordmaat. In deze blog leggen we uit hoe jij zelf je boordmaat kunt meten. 

Bij The Art of Camouflage is de boordmaat leidend voor de maat van het overhemd. Daarom worden er de maten zoals 40, 41, 42 gehanteerd. 

Zo meet je jouw boordmaat 

Wanneer je jouw boordmaat wilt meten, kan je dit het beste in de middag doen. Dit geeft het nauwkeurigste resultaat. Dit komt doordat je in de ochtend op je slankst bent. Dit kan invloed hebben op hoe strak het boord zit gedurende de dag. 

Om je boordmaat op te meten laat je iemand anders je nekomtrek meten met een meetlint. Dit moet erg secuur. Trek het meetlint niet te strak, het is tenslotte belangrijk dat je overhemd comfortabel zit. Doorgaans meet je ongeveer ter hoogte van de adamsappel, waar de overhemdboord valt. Noteer vervolgens je nekomtrek en tel hier 1 centimeter bij op, dit is je boordmaat. Appeltje eitje. 

Meten zonder hulp

Geen hulp in de buurt of meet je liever zelf je boordmaat? Pak dan een overhemd erbij dat al goed zit. Leg je meetlint langs de kraag van het overhemd en meet vanaf het midden van de knoop, via de kraag, tot het einde van het knoopsgat aan de andere kant. Ook zo meet je de juiste boordmaat.