6 tips om zweetvlekken uit jouw overhemd te verwijderen! 

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on October 16 2020

Iedereen heeft wel eens te maken met hardnekkige zweetvlekken. Maar wat nou als er ook in jouw overhemd zweetvlekken zitten? De prullenbak in? Of zijn er toch manieren om deze zweetvlekken eruit te wassen? In de blog hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet. 

Tip 1: Schoonmaakazijn

Laat het overhemd een paar uurtjes weken in een emmer met koud water en een flinke scheut schoonmaakazijn. Daarna kun je het overhemd gewoon in de wasmachine gooien. Een extra voordeel van deze manier is dat schoonmaakazijn ook transpiratiegeur neutraliseert. 

Tip 2: Groene zeep

Naast dat dit heel voordelig is, werkt dit ook prima om zweetvlekken en heel veel andere vlekken te verwijderen. 

Tip 3: Baking soda

Meng de soda met water zodat er een soort pasta ontstaat. Wrijf dit vervolgens over de vlekken en laat dit ongeveer twee uur intrekken. Breng hierna wasmiddel aan op de vlekken en wrijf ook dit weer goed in. Tot slot was je het overhemd op de normale manier in de wasmachine. 

Tip 4: Citroen

Ook citroen is een goede oplossing om zweetvlekken te verwijderen. Meng het citroensap met water in gelijke hoeveelheden. Wrijf dit mengsel vervolgens over de vlek en laat het even inwerken. Hierna kun je het overhemd in de wasmachine wassen. 

Tip 5: Glansspoelmiddel

Deze tip is alleen voor witte kleding! Wrijf zachtjes wat glansspoelmiddel op de zweetvlekken en laat dit even intrekken. Stop het overhemd daarna in de wasmachine en was het op de normale manier. Meestal zijn de vlekken er na 1 wasbeurt uit. Mocht dit nou niet het geval zijn, dan kun je een vaatwastablet gebruiken. 

Tip 6: Aspirines

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ook aspirines zijn een hele goede oplossing om zweetvlekken te verwijderen. Doe twee aspirines in een beker met heet water en laat de aspirines oplossen. Wrijf hierna dit mengsel met een borsteltje op de vlekken. Laat dit een paar uur intrekken. Vervolgens kun je het overhemd gewoon wassen in de wasmachine. 

Overhemd roze Overhemd blauw

The Art of Camouflage

Nog op zoek naar een nieuw overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.