5 tips om te zorgen dat je het juiste overhemd koopt

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on November 06 2020

Het lijkt heel makkelijk: een overhemd kopen. Maar dit is zeker een misopvatting. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Het overhemd is minstens zo belangrijk als het pak. Het is belangrijk dat je gaat voor de juiste stof die past bij de gelegenheid en ook de temperatuur. In deze blog geven we je vijf tips waar je op moet letten bij het kopen van een overhemd.

Tip #1 Kies voor de juiste stof

Overhemden kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. De stof die het meest voorkomt is katoen. Daarna volgen wol, lenen en synthetisch. Katoen en wol zijn vaak wat dikker en komt wat stijlvoller over. Ook ademen deze overhemden heel goed. Synthetische overhemden zijn vaak zacht en glimmend. Dit soort overhemden ademen daarentegen minder goed. Probeer rekening te houden met de temperatuur. Voornamelijk wol en sommige katoenen overhemden zijn erg dik geweven, niet erg handig voor de zomer. 

Tip 2 # Kies de juiste maat

Hier gaan veel mannen de fout in. Vooral bij nette outfits is de juiste maat zo’n beetje het belangrijkste van de hele outfit. Een te groot overhemd komt slordig over en een te strak overhemd juist weer vrouwelijk. Laat je daarom vooral goed adviseren in de winkel. Daarnaast is het ook belangrijk om op de lengte te letten. 

Tip #3 Let op de boord

De kraag, oftewel de boord,  van een overhemd heeft heel veel invloed op de uitstraling. In dit geval is voor een klassiek boord gaan altijd veilig. Deze boord is zowel met als zonder stropdas te dragen. 

Tip #4 Variëren met knopen

Knopen zul je altijd nodig hebben bij een overhemd. Het is leuk om te variëren met de manchetten. Manchetknopen zijn het meest stijlvol en gangbaar bij formele gelegenheden. 

Tip #5 Ga voor kleur en/of patronen

De kleur is vanzelfsprekend heel belangrijk, het kan de outfit maken of breken. Opvallende printjes zijn ook weer terug van weggeweest. Draag je regelmatig overhemden, probeer dan eens een gek patroon. 

Overhemd blauw Overhemd roze

Overhemden van The Art of Camouflage

Nog op zoek naar een mooi overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.