De beste tips voor het wassen van je overhemd!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on September 25 2020

In principe heeft bijna elke man wel een mooi overhemd in de kast hangen. Waar je vaak niet echt bij nadenkt, is dat het overhemd ook nog gewassen moet worden. Overhemden wassen is iets helemaal anders dan bijvoorbeeld een witte of bonte was. Maar hoe vaak moet je nou een overhemd wassen? En waar moet je allemaal opletten bij het wassen van een overhemd? Je wilt toch niet dat je mooie witte overhemd grauw en grijs wordt? We helpen je hier graag mee en daarom hebben we een aantal tips voor je, lees snel verder! 

#1 Leg het overhemd in een bak met koud/lauw water

Bij de eerste keer wassen van het overhemd is het verstandig om deze eerst in een bak met koud/lauw water te leggen. Doe dit ongeveer 15 minuten. Zo zorg je ervoor dat het overhemd alvast kan wennen aan water en blijft de kleur van het overhemd mooi. 

#2 Was het overhemd binnenstebuiten 

Was het overhemd binnenstebuiten. Zo zorg je ervoor dat de binnenkant van het overhemd tegen de wastrommel draait in plaats van dat de buitenkant van het overhemd er tegenaan komt. Doe daarbij de knopen dicht voor extra bescherming. Hiermee voorkom je beschadigen aan de buitenkant van het overhemd. Dit wil je natuurlijk niet. 

#3 Was het overhemd op de juiste temperatuur

Lichte overhemden mogen met een hoge temperatuur gewassen worden. Donkere overhemden was je altijd op een lage temperatuur, ongeveer tussen de 15 en 30 graden. Zo behoud je de kleur van het overhemd langer. Het is natuurlijk niet handig om donkere en witte overhemden samen te wassen. Dan heb je namelijk geen lichte overhemden meer over na de wasbeurt. Zorg er daarnaast voor dat het toerental van de wasmachine niet al te hoog is. 

#4 Het overhemd wassen op een veilige manier

Er zijn eigenlijk drie manieren van wassen waardoor de levensduur van je overhemd verlengd wordt.

  1. Gebruik een waszak voor overhemden wassen. Deze zakken zijn voor een paar euro verkrijgbaar. Zo’n waszak beschermt je overhemd tegen andere kleding en is dus erg handig om te gebruiken.
  2. Gebruik minder wasmiddel. In reclames zie je altijd dat er aardig wat wasmiddel wordt gebruikt. Dit is helemaal niet nodig. In tegel deel, teveel wasmiddel leidt er juist toe dat het je kleding aanvreet. Dit wil je niet. Daarom is het beter om de helft van de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel te gebruiken. 
  3. Gebruik een veilige en moderne wasmachine. Veel oudere wasmachines hebben een roerwerk waar een overhemd in terecht kan komen. Dit kan zorgen voor scheuren. 

#5 Bekijk het wasvoorschrift

Niet te vergeten, bekijk het wasvoorschrift voor het wassen van het overhemd. Hier staat duidelijk hoe het overhemd gewassen moet worden. Als je het op deze manier doet, kan er weinig fout gaan. 

#6 Het overhemd laten drogen aan de waslijn

Na het wassen van het overhemd is het natuurlijk tijd om te drogen. Een overhemd kun je beter niet in de droger stoppen. In plaats daarvan is het beter om het overhemd uit te hangen. Zorg er wel voor dat je het overhemd niet ophangt aan te strakke wasknijpers. Als het overhemd droog is, kan je het overhemd gaan strijken. Kun je hier ook wel wat advies voor gebruiken? Lees dan onze blog over hoe je overhemden moet strijken op de juiste manier. 

Overhemden van The Art of Camouflage 

Hopelijk heb je met deze tips geen moeite meer met het wassen van je overhemd(en). Nog op zoek naar een mooi overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, de The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.