Lichtblauwe overhemden combineren doe je zo!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on August 10 2020

Een lichtblauw overhemd is erg veelzijdig. Je kunt hem op zoveel verschillende manieren dragen! Iedere man dient een lichtblauw overhemd in de kast te hebben. De lichtblauwe kleur straalt klasse, elegantie en rust uit. Vandaar dat het een populaire blouse kleur is voor zowel zakelijke- als casual gelegenheden. Het combineren van een lichtblauwe blouse kan op diverse manieren. Ga je voor casual of voor netjes? Alles is mogelijk met een lichtblauwe blouse. 

Lichtblauw staat iedereen

Waarom het lichtblauwe overhemd zo populair is, is logisch te verklaren. De kleur lichtblauw past bij iedereen. Welke haarkleur of kleur ogen je ook hebt: lichtblauw staat bij iedereen mooi. De zachte kleur geeft je een frisse en schone uitstraling. De kleur blauw staat voor rust, zelfverzekerdheid en loyaliteit. Mannen die een lichtblauw overhemd dragen, geven een verzorgde indruk. Al deze pluspunten maken een (licht)blauwe blouse zo populair bij mannen. En daarom ook voor jou onmisbaar in jouw garderobe. 

Hieronder geven we een aantal voorbeelden van hoe je een lichtblauw overhemd het beste kan combineren. Omdat een lichtblauw blouse zo universeel is, kun je hem met allerlei soorten broeken combineren. Dat maakt de lichtblauwe blouse zo populair. Benieuwd naar wat wij aanraden qua combinaties? Lees dan verder. 

Combineren met een jeans

Een lichtblauw overhemd staat prachtig bij een (blauwe) jeans. Denim is een populaire stof en ligt bij iedere man in de kast. Jeans zijn er in verschillende soorten. Van skinny tot loose fit. En van zwart tot lichtblauw. Jeans hebben een casual uitstraling en kan daarom goed gecombineerd worden met een netter overhemd. Zo is je hele outfit in balans en draagbaar voor verschillende gelegenheden. 

Combineren met een chino

Een chino is een tijdloze broek die op veel verschillende gelegenheden gedragen kan worden. Je kunt kiezen tussen de pasvormen slim en tapered. Ga voor een lichte fabric tijdens de warme dagen en kies een dikke fabric voor de koudere dagen. Een chino kan perfect gecombineerd worden met een blauwe overhemd. Editors pick: combineer een donkerrode chino, een camel chino of een donkerblauwe chino met een lichtblauw overhemd. Alle drie staan deze super mooi bij een lichtblauw overhemd. 

Combineren met een pantalon

Een pantalon is het tweede stuk van een pak. Vaak wordt een pantalon gezien als een nette broek. Maar ook kun je er een casual draai aan geven. Draag er bijvoorbeeld mooie sneakers bij en je hebt een prachtige look te pakken. Je kunt er ook een stijlvolle look van maken door het lichtblauwe overhemd en de pantalon te combineren met mooie leren schoenen. 

De mooiste lichtblauwe overhemden voor jou geselecteerd

Als je nog op zoek bent naar een mooi lichtblauw overhemd, kun je bij ons zeker slagen. Lichtblauw staat iedereen en je kunt hem op allerlei gelegenheden dragen. Ga je voor een effen shirt? Of vind je een patroontje zoals een streep of ruit leuker? We hebben onze populairste lichtblauwe overhemden voor jou op een rijtje gezet.