Donkerblauw met zwart combineren, kan dat?

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on October 30 2020

De kleur blauw staat voor duidelijkheid en betrouwbaarheid. Een donkerblauw overhemd is iets wat je steeds meer terugziet. Daarnaast is het goed te combineren met verschillende kleuren. In deze blog vertellen we hoe je donkerblauw kunt combineren met zwart en waarom dit zo’n goede combinatie is. 

 

Waarom donkerblauw met zwart?

“Donkerblauw en zwart kun je toch niet met elkaar combineren?’’, is een vraag die vaak wordt gesteld. Maar als je het goed doet, is donkerblauw en zwart een hele goede combinatie. Geen combinatie is zo chic, stijlvol, klassiek en stoer tegelijk. Zwart wordt gezien als de enige echte tijdloze tint. Daarnaast houdt iedereen van blauw. Het is een kleur die je op veel manieren kunt combineren. Zwart en donkerblauw staan veel mannen bijzonder goed en je kan er ook nog eens alle kanten mee op. 

Stoer met een verzachtende tint

Van nature is zwart hard en stoer. Als je kiest voor zwart op zwart, is er een mogelijkheid dat dit saai wordt. Donkerblauw is dan een betere keuze. Met een donkerblauw overhemd op een zwarte broek maak je de look wat zachter. Ook voeg je betrouwbaarheid en onafhankelijkheid toe, waardoor je met name zakelijk goed voor de dag komt. Je kunt bijvoorbeeld een donkerblauw overhemd combineren met een zwarte pantalon. Of je kunt ook kiezen voor een donkerblauw T-shirt met een zwart colbert.

Donkerblauw combineren met andere kleuren dan zwart

Naast zwart zijn er nog meer kleuren waar je een donkerblauw overhemd mee kan combineren. Probeer het wel neutraal te houden. Denk dus aan kleuren zoals lichtblauw, beige of rood. Iets gewaagder? Probeer dan eens een donkerrode broek. 

Overhemd donkerblauw Overhemd donkerblauw

The Art of Camouflage

Kom je er achter dat je eigenlijk toch wel toe bent aan een nieuw overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.