5 tips voor het kreukvrij meenemen van je overhemd in je koffer!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on September 30 2020

In een vorige blog vertelde we al hoe je op de juiste manier een overhemd moet opvouwen. Maar hoe doe je dit nu als je op reis gaat? Als je op reis gaat kan het inpakken van je koffer een flinke uitdaging zijn. Want hoe neem je nou een overhemd kreukvrij mee? Wat is de beste manier om het overhemd in te pakken en het weer kreukvrij uit de koffer te halen? Ben je nou op zoek naar een paar handige tips? Lees dan snel verder! 

#1 Ga op reis met een harde koffer

Dit is vooral belangrijk als je op reis gaat met het vliegtuig. Dit omdat het er op de luchthavens vaak niet zacht aan toe gaat. Heb je zo je best gedaan om te voorkomen dat het overhemd kreukt, gebeurd het alsnog. Dit wil je natuurlijk niet. Een weekendtas of rugtas zorgt gegarandeerd voor gekreukte overhemden.

#2 Volg dit stappenplan voor het opvouwen 

Zo maar je overhemd in de koffer gooien kan natuurlijk niet. Wil je een overhemd zonder kreukels dan zul je het overhemd netjes moeten opvouwen. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Mocht het nou na het lezen van dit stappenplan nog steeds onduidelijk zijn, dan zijn er altijd nog filmpjes op YouTube. Het stappenplan:

  1. Vouw de zijkanten voor 1/3e naar binnen. 
  2. Je kan de mouwen in de lengte naar binnen vouwen.
  3. Vouw vervolgens de onderkant van het overhemd met de mouwen voor een deel naar binnen.
  4. De laatste stap is het overhemd dubbel tot aan de boord vouwen. 

#3 Je overhemd oprollen met satijn

Je overhemd oprollen met satijn is een hele goede manier. Doordat satijn een zachte stof is komt het kleding niet vast te zitten waardoor het niet gaat kreuken. Dit doe je door een satijnen kussensloop onder het overhemd te leggen en te zorgen dat het overhemd zoveel mogelijk satijn raakt. 

#4 Je overhemd vacuüm oprollen

Je kunt er ook voor kiezen om je overhemd vacuüm op te rollen. Naast dat dit voor minder kreukels zorgt, bespaart dit ook veel ruimte in de koffer. Zorg wel dat je het overhemd strak oprolt, anders heeft het weinig zin en komen er alsnog kreukels. Door na het oprollen het overhemd in een vacuüm zak te stoppen zorg je ervoor dat het strak blijft opgerold.  

#5 Pak je koffer in op de juiste volgorde

Natuurlijk pakt iedereen zijn koffer in op zijn eigen manier. Zodra er kleding mee gaat die snel kreukt, is het toch beter om een bepaalde volgorde aan te houden. 

  1. De zware dingen onderin. 
  2. Zachte kleding zoals sokken en t-shirts in het midden.
  3. Overhemden of kleding die snel kreuken bovenin. 

#6 De badkamermethode

Stel dat je overhemd toch gekreukt is, is de badkamermethode een goede oplossing. Laat de douche enige tijd lopen met heet water en hang je overhemd aan een hanger in de badkamer. De kreukels die in het overhemd zaten zullen door de stoom uit het overhemd verdwijnen. 

  

The Art of Camouflage

Kom je er toch achter dat je eigenlijk toch wel toe bent aan een nieuw overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.