Zo lang mogelijk genieten van een wit overhemd: Met deze tips blijft jouw witte overhemd nog langer mooi én wit.

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on August 21 2020

 

Een vers, schoon en gestreken wit overhemd aandoen heeft een heerlijk gevoel. Met een goed gevoel ga jij naar je werk, een afspraak, date of andere gelegenheid. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw overhemd zo lang mogelijk wit blijft? Lees hieronder de tips die jou helpen bij het onderhouden van witte overhemden. 

Draag een ondershirt

Om een wit overhemd langer mooi te houden, geven wij als tip om er een shirt onder te dragen. Transpiratie en deodorant kunnen vlekken veroorzaken onder de armen. Op een wit overhemd zie je al snel gekleurde plekken onder de armen. Als je een ondershirt draagt, verklein je de kans op vlekken in je overhemd.

Overhemden wassen

Tip 1: Was het overhemd binnenstebuiten
Ga je het overhemd wassen? Doe hem binnenste buiten in de wastrommel. Dat zorgt ervoor dat de binnenkant tegen de roterende wastrommel aankomt, in plaats van de buitenkant. Zo kun je lichte beschadigingen aan de buitenkant voorkomen. De kwaliteit van de stof blijft langer goed en mooi.


Tip 2: Gebruik wasmiddel voor witte kleding

Om jouw witte overhemden te laten stralen, geven we als tip om goed wasmiddel te gebruiken. Wit is zeer besmettelijk, dus ieder plekje is zichtbaar op een wit overhemd. Ga voor een wasmiddel wat jouw overhemd weer sprankelend wit maakt. 


Tip 3: Laag toerental

Voorkom dat je overhemd met hoge snelheid tegen de wastrommel aanslaat. Zet het toerental van de wasmachine niet te hoog. Zo kun je voorkomen dat er beschadigingen aan de stof optreden. Ook zal het overhemd langer zijn kleur behouden.


Tip 4: Was op lage temperatuur

Dit is een vanzelfsprekende, maar toch goed om nog even te herhalen. Was een overhemd nooit op een te hoge temperatuur. Het katoen kan beschadigen. En de kleur (in het geval van een gekleurd overhemd) kan vervagen. Houd een temperatuur aan van 15 of 30 graden.


Tip 5: Gebruik een waszak

 Wil je dat jouw overhemd niet tegen de wastrommel aankomt? Doe dan jouw overhemd in een waszak tijdens het wassen. De waszak zal tegen de randen aanschuren van de trommel in plaats van het overhemd. 

Overhemden laten drogen

Om de levensduur van je overhemd te verlegen, is het belangrijk dat je een overhemd niet in de droger stopt(!) Je overhemd laten drogen in de droger kan het overhemd flink toetakelen. Het katoen kan aangetast worden. Je overhemd kan zijn stevigheid en zijn kleur verliezen. Daarnaast kreukt je overhemd flink, waardoor je weer kunt strijken. Laat een overhemd altijd drogen aan bijvoorbeeld een hanger. Met voorkeur in een droge ruimte met voldoende ventilatie.

Overhemden strijken

Strijk een overhemd wanneer hij nog een beetje vochtig aanvoelt. Je hebt hierdoor minder kans op het beschadigen van de stof. Is je overhemd al opgedroogd? Besprenkel hem dan met wat water. In sommige strijkbouten is deze functie ingebouwd. Zorg ervoor dat het strijkijzer niet op een te hoge temperatuur staat. Strijk niet te lang op 1 plek. Dit alles om te voorkomen dat het overhemd beschadigd.

Opbergen

Hang een overhemd altijd op aan een kleerhanger. Je kunt je overhemden ook opvouwen, maar dan krijg je flinke vouwen, waardoor je ze alsnog moet strijken. Hang je overhemden mooi op in de garderobekast. Als je de overhemden direct na het drogen strijkt, bespaart dat  veel tijd en moeite. Zo kun je de overhemden uit de kast pakken en direct dragen.

Koop meerdere van één soort

Vind je de pasvorm, de stofsoort en de algehele look van een bepaald overhemd mooi? Het kan geen kwaad om er meerdere van een soort overhemd aan te schaffen. Een wit overhemd kan heel lang mee gaan, als je er goed voor zorgt. Maar, eerlijk is eerlijk, een wit overhemd kan snel vies worden. Sommige vlekken kun je er moeilijk uit krijgen, want op een wit overhemd zie je ieder vlekje.

Als je vaak witte overhemden draagt, raden wij aan om te investeren in een type overhemd die goed bij je zit. Je kunt er voor kiezen om meerdere van een bepaald overhemd aan te schaffen. Zo hebben we bij onze webshops goede combinatie deals waardoor je bespaard op jouw aankopen. Bekijk hier al onze overhemden en bestel vandaag nog jouw nieuwe overhemden.