Zo combineer je op de juiste manier een overhemd met een stropdas

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on November 13 2020

Welke stropdas draag je nou bij een overhemd? Moet je ook nog rekening houden met bepaalde kleuren? Of maakt dat niet uit voor een stropdas? Voor veel mannen is dit een lastige keuze, maar met deze tips helpen we je graag op weg. Lees snel verder! 

Het combineren van de juiste kleuren

Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat een groene stropdas met een rood overhemd geen goed idee is. We raden daarom aan om niet teveel accentkleuren te gebruiken, bij voorkeur maar één. Begin daarnaast altijd met het grootste deel, in dit geval een overhemd. Kies een overhemd dat je aan wilt, om daar de juiste stropdas bij uit te zoeken. 

De dikte van de stropdas

Dit is misschien wel de belangrijkste beslissing van de stropdas. Om de dikte te bepalen moet je letten op hoe wijd de boord van het overhemd is. Brede boorden vragen om een brede, dikke stropdas en een volle knoop. Een smalle boord heeft een smalle, slanke stropdas nodig, met een dunne knoop.

Kijk uit met patronen

Combineer niet teveel verschillende patronen, of laat de combinatie helemaal achterwege. Een gestreepte stropdas met een gestreept overhemd is meestal niet zo’n goede combinatie. 

De stropdas als contrast

De stropdas moet eigenlijk de aandacht naar je gezicht leiden. Daarvoor is het belangrijk dat een stropdas opvalt. Probeer daarom een contrast te creëren met de kleur van de stropdas.

Overhemd donkerblauwOverhemd lichtblauw

Overhemden van The Art of Camouflage 

Nog een nieuw overhemd nodig? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.