Wél of niet je overhemd in je broek stoppen?

Written by Daniel Boers

• 

Posted on July 17 2020

Dit zijn de momenten dat je het overhemd in je broek draagt. 

Als man weet je natuurlijk dat je tijdens het dragen van en pak je jouw overhemd in je broek stopt. Maar nu is de vraag: wanneer draag je het overhemd juist níet in je broek? Het wel of niet dragen van het overhemd in je broek hangt af van de situatie en het type overhemd dat je draagt. In deze blog vertellen we jou wat de momenten zijn waarop je het overhemd juist wél en juist niet in je broek draagt.  

Wat is de dresscode van de gelegenheid? 

De gelegenheid waar je bent, bepaald grotendeels of je jouw overhemd wel of niet in je broek draagt. Het is belangrijk dat je nagaat welke dresscode wordt gehanteerd op de locatie. Werk je bijvoorbeeld op het kantoor van een formeel bedrijf? Draag dan altijd en net business overhemd, gecombineerd met een pantalon en zorg dat je overhemd altijd in je broek zit. 

Heb je een casual gelegenheid op de planning staan? Misschien een festival, verjaardag, middagje op het terras of casual etentje? Ga dan voor een trendy, casual overhemd, combineer hem met een gave jeans of een fijne chino en maak je outfit af met een paar hippe sneakers of instappers. En je raad het al, op deze gelegenheden is het niet nodig je overhemd in je broek te stoppen. Maar het mag natuurlijk wel wanneer dit beter bij jouw stijl past. 

Wat is het type overhemd? 

Niet alle herenoverhemden hebben dezelfde pasvorm. Je hebt modellen met bijvoorbeeld een ronde onderzijde, of juist een rechte onderkant. Ook zijn er langere modellen met bijvoorbeeld een regular fit of een strakker aangesloten slim fit model. Dit speelt allemaal mee in de keuze of je jouw overhemd in je broek draagt of niet, 

Is je overhemd langer van formaat? Voorkom dan dat je de “oversized” look creëert en stop het overhemd netjes in de broek. Draag je een business overhemd met een ronde onderkant? Kies er ook dan voor om het overhemd in je broek te dragen. Heeft jouw overhemd een vierkante onderzijde? Dan is het een casual overhemd en mag hij ook uit de broek gedragen worden. Je kunt zelf kiezen wat je het mooiste vindt staan bij jouw outfit, zolang je rekening houdt met de gelegenheid. 

Even samengevat: een business overhemd draag je altijd in je broek, casual en trendy overhemden mogen op beide manieren gedragen worden. Draag het dan op de manier waar jij je het prettigst bij voelt!