Het juiste overhemd online bestellen? Zo doe je dat!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on December 09 2020

Online bestellen is tegenwoordig heel gemakkelijk, snel en veilig. Je kunt eigenlijk niet meer om online winkelen heen. Ook voor overhemden slaag je eenvoudig online. Maar wat zijn nou de voordelen van online een overhemd bestellen? Waar moet je op letten? En hoe weet je zeker dat je de juiste maat hebt? In deze blog leggen we dit graag aan je uit!

De voordelen van online winkelen

Het online bestellen van kleren brengt een aantal voorbeelden met zich mee:

  • Je kunt eenvoudig meerdere merken en prijzen met elkaar vergelijken.
  • Je vermijdt de drukte, wat in deze tijden alleen maar verstandig is.
  • Je kunt passen in het comfort van je eigen huis.
  • De levertijden zijn doorgaans erg kort.
  • Vaak zijn de kortingen hoger dan in de winkel.

Waar moet je op letten als je online een overhemd koopt?

Je wilt natuurlijk wel dat je overhemd goed zit, ook als je het online besteld. Let daarom op de volgende punten:

  • Boordmaat: deze maat meet je door een meetlint rondom je nek te leggen, ter hoogte van je adamsappel. Houd een of twee vingers plat tussen je nek en het meetlint, je weet dan zeker dat er dadelijk ook nog ruimte is om te ademen. Het aantal centimeters is direct je boordmaat. De meeste maattabellen zijn zo ingericht dat deze maat bovenaan staat.
  • Borstomvang: Nu je je boordmaat weet is het zaak om te checken of de andere maten ook kloppen. Check eerst je borstomvang. Deze meet je op het breedste gedeelte van je borst.
  • Taille: Je taille meet je op het smalste stuk van je buik, ter hoogte van je navel. Veel mensen hebben de neiging om hun buik een beetje in te houden als deze maat gemeten wordt. Niet doen! Want dan moet je dat dadelijk ook de hele dag doen als je het online bestelde overhemd draagt.
  • Armlengte: Meet je je armen Dit doe je vanaf de bovenkant van de buitenkant van je schouder tot aan je polsbotje. Het gros van de Nederlandse mannen heeft armen van 64 -65 centimeter. Dat is dan ook bij de meeste (Europese) merken de standaard mouwlengte. Heb je veel langere armen? Kies dan voor een overhemd met extra lange mouwen, de meerderheid van de merken biedt dit aan. Vaak kun je kiezen uit 69 of 72 centimeter. Als je arm een stukje korter is dan 65 centimeter, is het lastiger, alhoewel er ook merken zijn die een paar centimeter kortere mouw aanbieden.

Kleur en design

Soms bestel je een shirt omdat je de kleur fantastisch vindt of het materiaal er goed uitziet op de detailfoto. Wanneer je het product ontvangt, blijkt dat de kleur afwijkt van de kleur op de foto’s. Dit is logisch: ieder scherm weergeeft kleuren op een andere manier. Dit is belangrijk om rekening mee te houden. 

Online een overhemd bestellen bij The Art of Camouflage

Ben je nog op zoek naar een mooi overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.