Een slim fit overhemd, wat is dat?

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on October 02 2020

Een slim fit overhemd, misschien heb je er wel is over gehoord. Letterlijk vertaald betekent slim fit ‘slanke pasvorm’. Een slim fit overhemd is dus een overhemd dat meer getailleerd is en wordt ook wel een Italiaans overhemd genoemd. Dit omdat Italiaanse mannen nogal houden van wat strakkere overhemden. In deze blog lees je alles over slim fit overhemden! 

Hoe weet je of een overhemd slim fit is? 

Het is vaak zo dat je in het label van het overhemd kan terugvinden wat het model is. Is dit niet geval, dan zijn er ook nog andere manieren om een slim fit overhemd te herkennen. Leg hiervoor het overhemd op tafel. Als het overhemd een ronding in de taille heeft weet je dat het een slim fit overhemd is. Verder kan je een slim fit herkennen aan de zoomen en de naden aan de achterzijde. Daar waar de stof aangetrokken is om een strakkere pasvorm te krijgen ontstaan altijd coupenaden. 

Wanneer draag je een slim fit overhemd? 

Een slim fit overhemd past het best onder een strak getailleerd kostuum. Als een colbert bijvoorbeeld niet getailleerd is, verdwijnt het mooie slim fit overhemd als sneeuw voor de zon. Het is heel normaal om getailleerde kostuums te dragen bij formele gelegenheden. Je ziet het ook steeds meer terugkomen bij professionals.  

Voor wie is het slim fit overhemd? 

Een slim fit overhemd is voornamelijk voor de slankere man. Zoals eerder gezegd valt het overhemd iets nauwer dan een normaal (regular) overhemd. Ben je nou heel atletisch gebouwd dan bestaat er ook nog super slim fit modellen. Deze overhemden zijn extra straks getailleerd. 

Hoe kies je de juiste maat? 

Over het algemeen worden slim fit overhemden gedragen door mannen die geen fors postuur hebben. Weet je nou niet zeker of je een slim fit overhemd past? Volg dit stappenplan en je weet het.

Stap 1: meet je boordmaat op met een meetlint. De boordmaat is de omtrek in centimeters van je nek. 

Stap 2: meet je taille op. Dit is de omvang van je middel. 

Stap 3: meet de omvang van je borst op.

Stap 4: bekijk het maatlabel van The Art of Camouflage

  

Overhemden van The Art of Camouflage

Nog op zoek naar een mooi slim fit overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.