Een roze overhemd voor de man: zo combineer je het!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on July 31 2020

Je hoort het vaak langskomen: ‘echte mannen dragen roze’. En dat is zeker zo, want een lichtroze overhemd is subtiel, maar zorgt ook zeker voor een statement. Daarnaast zorgt roze voor een stukje diversiteit tussen alle witte en lichtblauwe overhemden. Maar hoe combineer je de kleur roze met de rest van je kleding? Wij snappen namelijk goed dat het combineren van een roze item lastig kan zijn. In deze blog proberen wij je daarom haarfijn uit te leggen hoe de kleur roze het best tot zijn recht komt. Zo pak jij vaker het roze overhemd uit de kast.

Verrassend veelzijdige kleurcombinaties

Roze is verrassend veelzijdig en kan daarom met veel kleuren gecombineerd worden. Wel zijn dit meestal de neutrale en algemene kleuren. Denk hierbij aan wit, grijs en crèmekleur. Crème, wit en grijs steken niet zo af met de kleur roze. Dit zorgt ervoor dat de kleur roze er niet teveel uitspringt, waardoor de kleur roze alleen opvalt. Een roze overhemd in combinatie met een grijs pak? Uitstekend! Ben je niet bang om te experimenteren met kleuren?  Probeer dan een keer de kleur donkergroen, bordeaux rood of marineblauw uit. De kleuren zijn harder, maar dat zorgt er wel meteen voor dat de kleur roze meer opvalt.

Stem af met de hele outfit

De juiste kleuren bij een roze outfit is één ding, maar de hele outfit afstemmen is ook een uitstekend idee. Draag je een roze overhemd naar een informele samenkomst? Dan is het overhemd eenvoudig te combineren met een Chino of donkere jeans met een paar witte sneakers. Tijdens lente- en zomerdagen kan het roze overhemd gecombineerd worden met een witte broek. Stroop de mouwen op en je bent klaar om de warme dagen te trotseren.

Subtiele roze touch

Wil je geen volledig roze outfit, maar meer een subtiele roze randje? Kies dan een wit overhemd met print waar roze in zit verwerkt. Zo overheerst de kleur roze niet. Ook kan je ervoor kiezen om eerst een roze accessoires te dragen. Zo wen je aan de kleur en vind je het in de toekomst gemakkelijker om roze uit de garderobe te pakken. De lichtroze pet heeft de afgelopen jaren een comeback gemaakt. Het is een makkelijk te dragen accessoire, waardoor je de kleur roze integreert in de outfit.

Met deze tips lukt het je vast om een roze overhemd te combineren. Wat is jouw favoriete manier?