Deze 4 klassieke Oxford overhemden mogen niet ontbreken in jouw garderobe!

Written by Lucas van Dal

• 

Posted on June 05 2020

 

Vaak zijn het de vrouwen die veel met kleding bezig zijn en van shoppen houden, maar ook voor mannen is het belangrijk om een goede basis garderobe te hebben. Maar hoe schaf je nu zo’n basis garderobe aan? 

Het antwoord is makkelijker dan je misschien zult denken: classics. Door klassieke basis items van goede kwaliteit te kopen, heb je een fantastische basis voor een tijdloze garderobe. En 1 ding (of eigenlijk 4) mag dan natuurlijk niet ontbreken in jouw kast: een Oxford overhemd. In deze blog laten wij jou zien welke 4 Oxford overhemden gegarandeerd een plekje in jouw kledingkast verdienen. 

Oxford overhemd

1. Het witte Oxford overhemd

Het witte Oxford overhemd is een absolute favoriet voor veel mannen. De afweging om te gaan voor casual of formeel is voor mannen vaak lastig, maar dit overhemd is in beide gevallen een goede toevoeging. Een zakelijk overhemd dat vaak onder pakken wordt gedragen is vaak wat te chique voor andere gelegenheden. Daarom is het Oxford overhemd een perfecte oplossing. Vooral wanneer je net begint met een nieuwe garderobe is het witte Oxford overhemd een slimme keuze. 

Wit oxford overhemd

2. Het lichtblauwe Oxford overhemd 

De Oxford weving geeft een sportief karakter aan een overhemd, deze stof kenmerkt zich namelijk door de grove weefstructuur. Deze manier van weven maakt de stof licht, luchtig en sterk. Vaak zie je een soort honingraatstructuur die ontstaat, waarbij verschillende draden elkaar in paren kruisen. 

Een Oxford overhemd is door zijn soepelheid ideaal op een lente- of zomerdag. Daarom mag een lichtblauwe variant zeker niet in jouw garderobe ontbreken. De lichte kleur is perfect in het voorjaar en de zomer. Doordat je het overhemd casual kan dragen, combineer je het gemakkelijk op een spijkerbroek, pantalon of korte broek. Onmisbaar dus! 

Lichtblauw oxford overhemd

3. Het Oxford overhemd met dunne streep 

Een wit overhemd met lichtblauwe streep? Mag niet ontbreken! Dit overhemd kan zowel formeel als casual gedragen worden en is dan ook onmisbaar in een goede basis garderobe. Draag het overhemd op een mooi pak broek of op een nette spijkerbroek. Ga voor een klassieke desert boot eronder of kies de casual witte sneaker. Het Oxford overhemd met dunne streep is multifunctioneel en echte essential in jouw kast!

Lichte streep oxford overhemd

4. Het Oxford overhemd met een ruitje

Last but not least.. Een Oxford overhemd met ruit is klassiek, netjes en enorm tijdloos. Dit overhemd zal nooit uit de mode raken! Doordat Oxford overhemden enorm sterk zijn, is dit dan ook een zeer duurzame keuze. Dit overhemd zal je dan ook jaren met plezier dragen. 

ruit oxford overhemd

Duidelijk, jouw kledingkast kan niet zonder een Oxford overhemd.. of 4. Het is een prachtige basis voor iedere klassieke, tijdloze, zakelijke en casual garderobe. Ben je om? Profiteer dan nu nog van onze actie: 3 overhemden voor €150,-. Bekijk al onze classic overhemden in onze shop en maak je keuze!