De mouwen van je overhemd oprollen, zo doe je dat!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on October 07 2020

Een klassiek overhemd heeft altijd een lange mouw, maar soms zit zo’n lange mouw je in de weg. Misschien is het te warm buiten of ga je toch liever voor een wat meer casual look. Geen probleem, er is een oplossing: rol je mouwen op! Je mouwen oprollen kun je echter op meer dan één manier doen. Weten hoe je je mouwen op verschillende manieren kan oprollen? Lees dan snel verder. 

Een aantal richtlijnen

Misschien wel de belangrijkste regel is de lengte van de mouwen. Het is de bedoeling dat de mouwen een aantal cm van de pols zichtbaar laten. Zo voorkom je dat het eruitziet alsof je een te groot overhemd draagt. Daarnaast moeten de mouwen niet zo hoog opgerold worden dat de ellebogen zichtbaar zijn. Hierdoor kom je snel slordig over en dat wil je natuurlijk niet. 

Manieren om de mouwen van het overhemd op te rollen

Er zijn een aantal manieren waarop je jouw mouwen kan oprollen: 

De Aifa Roll 

We beginnen met de gemakkelijkste manier van alle manieren. Naast dat deze manier heel makkelijk is, is het ook een snelle manier. Met de Aifa Roll komt de manchet stijlvol op de elleboog. Rol je overhemd één keer om. Als leidraad gebruik je hierbij het gedeelte waar de manchetten zijn bevestigd. Rol je mouw nog een keer om in dezelfde dikte. En that’s it! Zo makkelijk en snel kan het zijn. Een nadeel kan zijn dat de mouwen relatief snel loslaten gedurende de dag. 

De Basic Roll

De Basic Roll is eigenlijk bijna hetzelfde als de Aifa rol. Het verschil is alleen dat je na de tweede keer rollen, de mouw nog een keer omslaat. Doordat je de mouwen nog een keer omslaat zorg je ervoor dat het minder makkelijk loslaat dan bij de Aifa rol. 

De High Roller

Net als de voorgaande manieren begint de High Roller op dezelfde manier. Je rolt de mouwen niet twee of drie keer op. Nee, je rolt de mouwen vier keer omhoog. 

De Master Roll

Dit is een wat lossere manier van oprollen. Hierbij zit de manchet op de onderarm. Je maakt de knoopjes los waarna je de mouw bij de manchet naar binnen keert. Vervolgens sla je de mouw een keer dubbel bij de manchetnaad. Twee keer vouwen is meer dan genoeg. Voor een nonchalante look eindig je net onder de elleboog. Met deze methode vouw je je mouwen minder vaak om, waardoor de stof minder kreukt. 

Overhemden van The Art of Camouflage 

Nog op zoek naar een mooi overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.