De kraag van je overhemd: hoe blijft deze goed zitten?

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on November 25 2020

Veel mannen herkennen het vast wel. Je hebt een overhemd waarvan de boordkraag niet meer goed zit. De boord ziet er slap uit en blijft niet goed in model zitten. Zelfs het bezoeken van een stomerij lijkt geen zin meer te hebben. In deze blog geven we een aantal tips waarmee je ervoor zorgt dat je overhemdboord een stuk langer goed blijft zitten.

Strijk het overhemd op de juiste manier

Het strijken van de boordkraag zelf is waarschijnlijk het eerste idee wat in je opkomt als je wilt dat een kraag rechtop blijft staan. Toch is dit niet helemaal de oplossing, er is namelijk meer. Vaak wordt vergeten het gedeelte net onder de boordkraag te strijken. Door meer aandacht te besteden aan het strijken van het voorpand en de schouders van het overhemd zal de boord ook beter in model gaan staan. 

Houd de bovenste knoopjes dicht

Wanneer je een overhemd niet direct gaat dragen en opbergt in je kast, is het verstandig om de bovenste knoopjes te sluiten. Door dit te doen zorg je er voor dat de kraag er beter uit blijft zien.

Hang het overhemd na het wassen gelijk aan de hanger

Het is belangrijk om het overhemd direct na het wassen op te hangen aan een kledinghanger. Vouw direct de kraag goed. Eventuele kreukels kunnen op deze manier nog op een natuurlijke manier verdwijnen.

Zorg dat de punten van de boord niet gaan kreuken

De meeste overhemden zijn standaard uitgerust met een balein, waarmee de kraag van het overhemd op zijn plek blijft zitten. Uiteindelijk slijten deze collarstays af en moeten deze worden vervangen. Daarom raden we je aan om te kiezen voor metalen baleinen.

Overhemd wit Overhemd donkerblauw

Overhemden van The Art of Camouflage 

Ben je nou nog op zoek naar een overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden hebben prachtige designs en zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.