5 tips voor het stijlen van een zwart overhemd!

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on September 11 2020

Een zwart overhemd is eigenlijk altijd een goed idee en past bij veel gelegenheden. De kleur zwart is makkelijk te combineren. Toch zijn er een aantal tips waar je rekening mee kan houden. Zo zorg je er voor dat je altijd goed gekleed de deur uit gaat met een zwart overhemd. Benieuwd naar deze tips? Lees dan snel deze blog verder.

#1 Zorg dat je de juiste pasvorm kiest

Het is altijd belangrijk dat je je maat weet voordat je het overhemd koopt. Een te wijd overhemd kan er snel slordig en onprofessioneel uit zien, te klein ziet er te strak uit. Vooral bij een zwart overhemd is dit belangrijk. De pasvorm is hier vaak het make-or-break aspect. De mouwen moeten daarnaast ook nog goed vallen. Weet je nou niet wat je maat is, kan je hier op de volgende manier achter komen: meet met een meetlint de nek-, borst- en taille omtrek op. Voor de borst- en taille omtrek adviseren we om acht tot twaalf centimeters erbij op te tellen. Hier speelt ook je persoonlijke voorkeur een rol bij.

#2 Kies de juiste stof

Natuurlijk wil je netjes en verzorgd overkomen en de stof van het overhemd speelt hierbij dan ook zeker een rol. De meeste overhemden zijn gemaakt van de weving satijn. Dit zorgt voor een glimmend effect. We raden aan om te kiezen voor een luxere stof. Deze zijn in de meeste gevallen wat dikker.

#3 Een zwart overhemd combineren met een stropdas

Hoewel je tegenwoordig de stropdas steeds minder ziet, zijn er veel mannen die dit nog steeds dragen. Zodra je een gekleurde stropdas combineert met een zwart overhemd ziet dit er niet heel stijlvol uit. Het wordt aangeraden om een stropdas te dragen die in contrast is met het zwarte overhemd. Denk hier aan grijs of donkergrijs. Een zwarte stropdas kan eventueel ook nog maar houd er dan rekening mee dat het dezelfde kleur zwart is als het zwarte overhemd. 

#4 Een zwart overhemd in combinatie met een pak

Een zwart overhemd onder een pak is een gewaagde zet. De tip is hier om dan helemaal zwart gekleed te gaan. Gekleurde jasjes en/of pantalons vloeken al snel in combinatie met een zwart overhemd. Dat wil je natuurlijk niet!  

#5 Een blauwe of grijze spijkerbroek

Iets wat altijd erg mooi staat in combinatie met het zwarte overhemd is een grijze of blauwe spijkerbroek. Dit zorgt voor een stoere look. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een witte broek. De zwart-wit verhouding geeft een echte chique uitstraling. 

Overhemden van The Art of Camouflage 

Nog op zoek naar een mooi zwart overhemd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Onze overhemden zijn gemaakt van exclusieve materialen. Trendy overhemden of classic overhemden, The Art of Camouflage overhemden zijn van hoge kwaliteit.