4x stijlvolle outfits met het witte overhemd

Written by Jet van Deuveren

• 

Posted on August 14 2020

Het witte overhemd, hij is niet meer weg te denken uit het Nederlandse modewereld. De Nederlandse man kan nauwelijks zonder het witte overhemd. Het straalt eenvoud uit, maar laat tegelijkertijd een stijlvolle indruk achter. Het witte overhemd is gemakkelijk te combineren en kan eindeloos veel gelegenheden gedragen worden. Oftewel, een wit overhemd mag niet ontbreken in de garderobe. Om het jou nog iets makkelijker te maken, laten we in deze blog 4 verschillende outfits zien in combinatie met het witte overhemd.

Casual met jeans

Het witte overhemd is eenvoudig te combineren met een jeans. Dit is een eenvoudige outfit maar het ziet er tegelijkertijd zeer stijlvol uit. Het witte overhemd stop je bij deze outfit niet in de broek. Omdat de jeans voor een casual uitstraling zorgt, sluit dit niet aan bij de outfit wanneer je het overhemd in de broek doet. Om voor de ultieme casual uitstraling te gaan, kan je de mouwen ook nog oprollen. Hierdoor ziet de outfit er nonchalant uit.

Wit overhemd met pak of lange jas

De combinatie met het witte overhemd en het pak is één van de bekendste. Deze combinatie zie je vaak voorbij komen op feestelijke events, gala’s en andere feestgelegenheden. Je kunt deze outfit specialer maken door een stropdas toe te voegen. Hierbij kun je ervoor kiezen om te gaan voor een effen stropdas of voor een stropdas met een subtiel maar speels printje. Wanneer jouw overhemd een brede boord heeft, kun je een extra detail toevoegen door een brede knoop in de stropdas te maken.

Zomers met korte broek

Bij de combinatie korte broek met wit overhemd zijn de variaties eindeloos. In de zomer kan het witte overhemd heerlijk gedragen worden. De witte stof reflecteert de stralen waardoor de warmte niet in de stof gaat zitten. Ideaal voor een zomerse stranddag of borrel in de buitenlucht. Is deze outfit jou niet zomers genoeg? Geen probleem, rol of stroop de mouwen op. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de outfit nonchalant eruit ziet. 

Chino met wit

Kies een neutrale chino en je outfit is klaar. Veel eenvoudiger kunnen we het niet maken. Bijna elke neutrale kleur staat goed met het witte overhemd. Daarnaast kan een look met een chino zowel zakelijk als casual. Wil je liever een zakelijker uiterlijk? Dan kan je het beste kiezen voor een pantalon. 

Kort samengevat: het witte overhemd is niet moeilijk om te combineren maar deze outfits zorgen er wel voor dat jij goed voor de dag komt. Draag het op de manier die jij het fijnst en mooist vindt!